Clicky

ضمانت اجرا در شهادت و کارشناسی کذب

ضمانت اجرا در شهادت و کارشناسی کذب
در صورتی که شاهد گواهی کذب دهد مرتکب جرم شده در حالی که کارشناس رسمی در بحث عدم صداقت در گفتار مشمول ماده ۳۷ قانون کانون کارشناسان رسمی دادگستری خواهد شد: «هرگاه کارشناس رسمی با سوء نیت ضمن اظهار عقیده در امر کارشناسی برخلاف واقع چیزی بنویسد و یا در اظهار عقیده کتبی خود راجع به امر کیفری و یا حقوقی تمام ماوقع را ذکر نکند و یا برخلاف واقع …
ادامه مطلب

کارشناسی و قضاوت

کارشناسی و قضاوت
همان گونه که در مطلب تشابه کارشناس با شاهد به آن اشاره شد، کارشناسی علاوه بر شباهت به شهادت شباهتی هم با قضاوت دارد، بدین نحو که کارشناس همانند قاضی برای فصل خصومت با توجه به تخصص خود اظهار نظر میکند، به تعبیری رای صادر می کند. قاضی هم یک کارشناس است اما در حوزه حقوقی و قضایی، یعنی سیستم قضایی با توجه به کاردان بودن و توانایی یک فرد …
ادامه مطلب

تشابه کارشناس با شاهد

تشابه کارشناس با شاهد
در حقوق ایران کارشناس با شاهد، مفهومی متفاوت دارند. برخلاف کشورهای اروپایی (در این کشورها کارشناسی که با بررسی به درک یک حقیقت علمی می پردازد و سیستم های حقوقی ایشان این نظر را به عنوان یک شاهد تلقی میکنند) در سیستم حقوقی ما تعریفی که از مفهوم شهات و شاهد وجود دارد متفاوت است.   شهادت اخبار از وقوع یک امر است و شاهد هر چند به درک واقعیت …
ادامه مطلب

کارشناس کیست؟

کارشناس کیست؟
کارشناس در لغت به معنای دانای کار، دانشمند، بخرد، خبره، متخصص و در اصطلاح به شخصی گفته می شود که دارای تخصصی در علم یا فنی باشد.  این اصطلاح را فرهنگستان به‌جای اصطلاح «خبرویت» متداول در دادگستری پذیرفته است.   هرچند در قوانین ما برای کارشناس تعریفی به میان نیامده است، لیکن در ماده ۲۵۷ الی ۲۶۹ قانون آیین دادرسی از رجوع به کارشناس و در ماده ۱۲۳ الی ۱۳۰ …
ادامه مطلب

ثقه، وثاقت، وثوق

ثقه، وثاقت، وثوق
واژه ثقه، مصدر وثق به معنای ائتمان و اعتماد است. این واژه به صورت گسترده به عنوان مفعول «موثوق به» به کار رفته است. ابن فارس گفته وثق کلمه ای است که بر استواری و محکم نمودن دلالت دارد. «وثقت الشيء» یعنی آن را محکم ساختم. پیمان استوار را نیز میثاق گویند . اسم فاعل آن ثقه است. با توجه به گفتار اهل لغت، ریشه این واژه به معنای اعتماد، محکم کردن و مورد اعتماد بودن است. …
ادامه مطلب

خودداری از صدور پروانه وکالت به استناد عدم صلاحیت متقاضی

اثر تشخیص سوء پیشینه بر دریافت پروانه وکالت عنوان: خودداری از صدور پروانه وکالت به استناد عدم صلاحیت متقاضی پیام: به عمل آمدن امتحان از داوطلبان پروانه وکالت مرکز امور مشاوران حقوقی، وکلا و کارشناسان قوه قضاییه، دلیلی بر تأیید صلاحیت آنان است و این مرکز نمی تواند در مراحل بعدی با وجود پذیرش در مصاحبه و گزینش، اتمام کارآموزی و تأیید وزارت اطلاعات، به استناد عدم صلاحیت داوطلب، از …
ادامه مطلب

سجل قضایی و گزینش

سجل قضایی و گزینش
قانونگذاران در نظامهای مختلف کیفری ارتکاب برخی از جرائم و محکومیت بدان را مؤثر و مهم در آینده شخص محسوب داشته و با به کارگیری راهکارهایی سعی در ثبت و نگهداری این نوع محکومیتها به جهت تأثیرگذاری و اثبات آن در آینده داشته اند. (جعفری ندوشن ۱۳۸۳ :۱۷۰)   کاربرد این سوابق علاوه بر تشدید مجازات مجرمین در تکرار جرم و یکی از فاکتورهای قاضی در استفاده از صدور قرار تأمین …
ادامه مطلب

اعاده حیثیت

اعاده حیثیت
اعاده حیثیت که متشکل از دو واژه اعاده به معنای بازگردانیدن و حیثیت به معنای وضع، اعتبار، جهت و حالت است. از نظر حقوقی ناظر به بازگشت اعتبار سه قشر تاجر ورشکسته، متهم بیگناه و مجرم میباشد. در خصوص مورد نخست ماده (۵۷۵) قانون تجارت اشعار میدارد: «ورشکسته به تقلب و همچنین اشخاصی که به خاطر ارتکاب جرایمی چون سرقت، کلاهبرداری، خیانت در امانت محکوم گردیده اند، مادامی که از …
ادامه مطلب

تعزیر و درجات آن بر اساس قانون مجازات اسلامی

تعزیر و درجات آن بر اساس قانون مجازات اسلامی
بر اساس ماده ۱۸ قانون مجازات اسلامی تعزیر مجازاتی است که مشمول عنوان حد، قصاص یا دیه نیست و به موجب قانون در موارد ارتکاب محرمات شرعی یا نقض مقررات حکومتی تعیین و اعمال می‌گردد. نوع، مقدار، کیفیت اجراء و مقررات مربوط به تخفیف، تعلیق، سقوط و سایر احکام تعزیر به موجب قانون تعیین می‌شود. دادگاه در صدور حکم تعزیری، با رعایت مقررات قانونی، موارد زیر را مورد توجه قرار …
ادامه مطلب
سبد خرید