Clicky

دستمزد کارشناسان رسمی دادگستری با تصویب  ریاست محترم قوه قضائيه تعیین و در روزنامه رسمی انتشار می یابد. به جهت دسترسی آسان شما می توانید اپلیکیشن های مربوطه را نصب و یا از طریق درگاه زیر به صورت آنلاین دستمزد کارشناسی را در رشته های مختلف بدست آوردید. 

محاسبه دستمزد کارشناس رسمی دادگستری

دستمزد کارشناسان رسمی دادگستری چگونه تعیین می شود؟

مطابق ماده ۶ تعرفه دستمزد کارشناسان رسمی دادگستری مصوب ۱۳۹۸/۱۲/۲۵ تامین وسیله ایاب و ذهاب در قرارهای کارشناسی داخل شهر به عهده متقاضی می باشد و در قرارهای کارشناسی که مستلزم عزیمت به خارج از شهر یا محل اقامت کارشناسی می باشد علاوه بر تامین وسیله ایاب و ذهاب، متقاضی بایستی نسبت به تامین محل اقامت مناسب و غذا نیز اقدام نماید و چنانچه متقاضی قادر به تامین وسیله ایاب و ذهاب و اقامت نباشد بایستی اقدام به واریز هزینه های مذکور که علاوه بر دستمزد و فوق العاده ماموریت می باشد در وجه کارشناس نماید.
در این ماده و تبصره های آن دو نکته مهم وجود دارد اول اینکه عنوان شده است متقاضی این بدان معناست اگر در پرونده ای خوانده به نظریه کارشناسی اعتراض نماید و خواستار ارجاع به هیئت بالاتر باشد بنابراین متقاضی خوانده محسوب میشود و ایشان بایستی اقدام به تامین وسیله ایاب و ذهاب نماید. نکته دوم اجازه واریز مبالغ ایاب و ذهاب به حساب شخص کارشناس می باشد.
برای دسترسی به تعرفه دستمزد کارشناسان رسمی دادگستری به قسمت دانلودها مراجعه فرمایید.
​​​​​​​

ایاب و ذهاب کارشناسان رسمی دادگستری به چه نحوی صورت می پذیرد؟

برای محاسبه اجرت المثل اجاره یک فضا برای چند سال متوالی و یا غیر متوالی ابتدا بایستی اجاره ماهیانه در هر سال را برآورد نموده و سپس این اجاره های ماهیانه را باهم جمع کرده و در فرمول دستمزد یا لینک دستمزد یا اپلیکیشن های موجود قرار می دهیم شایان ذکر است حداکثر میزان دستمزد اجاره بها و اجرت المثل مطابق آخرین تعرفه برابر با ۳۰ میلیون تومان می باشد.

نحوه محاسبه دستمزد اجرت المثل یک مکان در سالهای متمادی و یا غیر متمادی چگونه است؟

​​هیچ تفاوتی در مسولیت، نحوه ارجاع کار در مراجع قضایی، دستمزد و سایر امور مرتبط وجود ندارد و در پروانه هر دو گروه عنوان کارشناس رسمی دادگستری قید می شود. منتهی تفاوت در مرجع صدور کننده پروانه می باشد شایان ذکر است کانون کارشناسان به طور مستقل از سال ۱۳۵۸ فعالیت خود را آغاز کرده است. در سال ۱۳۷۹ طی ماده ۱۸۷ برنامه سوم توسعه کشور به قوه قضائیه اجازه داده شد که مجزا از کانون اقدام به جذب کارشناس رسمی بنماید و قوه قضائیه با راه اندازی مرکز مشاوران، وکلا و کارشناسان رسمی دادگستری به این قانون جامع عمل پوشاند.

چه تفاوتی بین کارشناسان دادگستری مرکز و کانون وجود دارد؟

سبد خرید